Vem är Mattias Karlsson?

Jag är en snart 35-årig man som är född och uppväxt på landsbygden utanför Växjö. Efter att ha avslutat mina gymnasiestudier och genomfört min värnplikt som hundförare på en närskyddspluton på F10 passade jag på att se mig omkring i världen. Jag har bland annat arbetat och studerat i England och Spanien.

År 1999 flyttade jag till Lund för att påbörja min Pol. mag.-utbildning med statsvetenskap som huvudinriktning.  I Lund sökte jag kontakt med andra nationalistiskt och konservativt färgade studenter och blev bland annat vän och studiekamrat med Sverigedemokraternas nuvarande partiledare Jimmie Åkesson. 1999 var också det år som jag började engagera mig i Sverigedemokraterna och partiets ungdomsförbund SDU.

Året efter träffade jag min fantastiska fru. Vi gifte oss 2006 och bor idag i ett hus i södra Skåne tillsammans med våra två söner.

Vid de sällsynta tillfällen då jag får tid över vid sidan av politiken och familjelivet så föredrar jag att fiska, läsa, besöka kulturhistoriska platser och umgås med mina småländska barndomsvänner.

År 2009 var jag med och grundande kulturföreningen Gimle.

Kultur, ideologi, filosofi och långssiktig strategi intresserar mig mer än dagspolitiken, även om det sistnämnda naturligtvis också kan vara spännande och framförallt viktigt för medborgarna.

Ideologiskt har jag länge betraktat mig som socialkonservativ och jag var också huvudförfattare till Sverigedemokraternas senaste principprogram där partiet glädjande nog officiellt anammade denna ideologiska beteckning.

Jag har inga direkta politiska förebilder eller ideologiska husgudar, men personer såsom Teodor Holmberg, Benjamin Disraeli, Per-Albin Hansson, Roger Scruton och Pia Kjaersgaard, har alla influerat mitt politiska tänkande i något avseende. Mina personliga förebilder är mina föräldrar och morföräldrar.

Jag är sedan många år tillbaka medlem av Sverigedemokraternas partistyrelse och verkställande utskott. Sedan valet 2010 fungerar jag också som politisk gruppledare för Sverigedemokraternas riksdagsgrupp och som ledamot i riksdagens kulturutskott. Jag representerar även partiet som ersättare i Nordiska rådets svenska delegation och som ersättare i Presstödsnämnden.

Annonser

4 kommentarer till Vem är Mattias Karlsson?

 1. Lennart Bergdal skriver:

  Bra intervju/utfrågning i P1 idag!
  Kan man gå från V till SD, man blir väl utskrattad eller?
  mvh
  blb

 2. Sonja skriver:

  Hittade den här på Aletheia blogg och tankesmedja.
  Hur kommer det gå med sverige? Detta skrämmer mig, att press och myndigheter mörkar sådant här

 3. anders skriver:

  Ger en eloge till Mattias som hittills haft mod nog att ifrågasätta kravallerna i Kärrtorp.

  Det är fortfarande helt nedtystat i medierna att över 200 barn togs som gisslan vid detta tillfälle. Jag var där ihop med över 200 barn plus föräldrar, vilka deltog i en dansuppvisning, där Reflexens lokaler hade hyrts in (Turteatern). Vi kom dit vid 10-tiden och då var det nästan tomt på torget, vid varje tillfälle som jag gick ut till bilen i olika ärenden växer det upp en folkmassa direkt utanför teaterns entre. Vid 11-tiden insåg vi att det var en demonstration mot nazism, problemet var dels att uthyraren av lokalen inte nämnt något för oss om detta evenemang, trots att dom själva deltog i detta, och att det redan vid 11-tiden dykt upp grupper som helt fräckt började ställa sig framför entredörrarna till teatern vilket försvårade tillträde för de som skulle till dansen.

  Kort efter 11 blev situationen så hotfull utanför teatern att den inhyrda teknikpersonalen valde att flytta sitt fordon som stod utanför, flera av föräldrarna framförde till demonstranterna att dom inte skulle blockera entrén, varvid AfA-anhängarna sen valde att helt blockera entrén runt 11:45, då dom omgrupperade från mitten av torget. Redan då tappar en av dessa en kniv som hittas av en förälder som ska ta sig in till teatern, den tas omhand av personalen. Det är då uppenbart att det ska bli bråk, och bara minutrar före attacken tar sig en av ledarna för demonstrationen sig in i lokalen och sätter upp affischer riktade utåt genom glasdörrarna, och sen brakar det löst.

  Nazisterna springer rakt mot entrén och inte mot torget, någon lyckas låsa dörrarna som sen öppnas sporadisk för att hjälpa in de barn som lämnats vind för våg av familjerna utanför som var där för att demonstrera, och några Afa-anhängare tar sig in i lokalerna för att tvätta av sig pepparsprayen som polisen använt mot dom, efter ett tag vågar några sig ut för att hämta polis och få hjälp vid teatern, bara för att finna att dessa är bortom busshållplatsen och i en extrem situation med anfall både från nazister och Afa-grupperna, då var dom bara 6 st poliser !. Det är också nu som vi ser att de uppklistrade affischerna på dörrarna som var riktade utåt var reklamaffischer för demonstrationen, vilket enda syfte var att reta upp nazistmobben för demonstrationen hade ju redan varit igång ett tag. Det tar runt 30-45 min innan läget har stabiliserats och att vi kan fortsätta med våra sysslor. C:a 2 tim senare överlämnas kniven till tjänstgörande polis som då står vakt på torget.

  Det är först dagen när all information kommit ut som vi inser hur vidrigt planerat detta var.
  Linje 17 som skulle verka för en ”lokal” protest mot en ”lokal nazistgrupp” hade sonika dragit med flera autonoma grupper som är ökända våldsverkare. Vi insåg nu också när vi fick se videos på attacken att dom med flit ställt sig så framför entrén för att locka nazisterna att går rakt på teatern, vilket de också gjorde, och att blockeringen av entrén av Afa-gruppen var i syfte för att förhindra en utrymning om någon av nazisternas pyroteknik hade tagit sig igenom dörrarna ( dom exploderade några meter därifrån), kort sagt en planerad gisslan. Redan dagen efter fanns det också på nätet klara uppgifter om att det var en uppgörelse mellan nazister och AfA-grupperingar, sen erkänner polisen att det fanns en hotbild och SÄPO konfirmerar att grupperna skulle göra upp.

  När sen häktesdokumenten blir offentliga på tisdagen ser vi att ingen av de häktade är skriven i Kärrtorp, av 26 anhållna bor bara 3 i närområdet, de övriga kommer från alla möjliga ställen och får nu bekräftat att det var en planerad uppgörelse som skedde genom nazistiska bloggar och Facebook-skriverier. Linje 17:s hemsida pekar också klart på direkta kopplingar med olika autonoma grupper med klart våldsamma tendenser. Varje försök att få ett svar från linje 17 i varför dom inte informerat deltagande föräldrar eller alla oss på teatern har varit fruktlösa, en total tystnad möter oss, och när några skrivit en kommentar på deras hemsida med frågor i detta ämne har linje17 aldrig publicerat detta. Däremot har dom varit mycket aktiva i att utlysa en ny demonstration och sen anmäla polisen för att dessa skulle ha attackerat linje 17:s demonstranter

  Så när nu folkvalda politiker och officiella personer ska deltaga i en manifestation veckan efter som har sitt ursprung i Kärrtorps-attacken, har sanningen åter satts ur spel. Den polis som bloggade om attacken och som citerades i olika tidningar gav en korrekt bild av det helvete som brakade löst, att folkvalda och normalt funtade personer inte har reagerat på att båda parter anföll polisen visar vilken kvalité som vi har på våra politiker idag. Jag förundras över att man nu ska leda uppskattningsvis 10.000 personer till Kärrtorps IP för en manifestation mot nazism, (vars konstgräsmatta lär får bytas ut efter uppvisningen på skattebetalarnas bekostnad), och att man fortsätter att manifestera på en arrangerad konflikt som bär direkta drag av hur Joseph Goebbels skötte PR för 3:e riket, likheten är slående och samtidigt så absurd.

  Dom enda hjältarna var de 6 poliser som på något sätt lyckades hålla isär bråkmakarna, dom fick inte tack av någon, t.om vissa föräldrar som deltog i demonstrationen spottade på dom, och flera av poliserna fick uppsöka sjukhuset. Därför vill 200 barn + föräldrar från Relflexen framföra ett stort tack, vi hann aldrig göra det eftersom ni åkte iväg i ambulanser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s