Regeringen är en galen doktor

(Regeringens politik kan jämföras med en läkare som slår en frisk person i huvudet med en hammare och sedan plåstrar om honom, så att han bara förlorar 0,2 liter blod istället för 2 liter och sedan skryter med vilken duktig läkare han är.)

På sidan 38 i regeringens ekonomiska vårproposition, som nyligen släpptes, erkänner regeringen utan omsvep att de senaste årens invandring har varit ”ogynnsam” och att massinvandringen i praktiken gör det omöjligt att minska arbetslösheten. Och det är man nöjd med.

Såhär står det:

”Utrikes födda har kraftigt ökat sin andel av befolkningen mellan 2006 och 2011, från 14,9 procent till 17,3 procent. Utrikes födda har jämfört med inrikes födda sedan länge en lägre sysselsättningsgrad, vilket i sig är problematiskt (se avsnitt 5). Sysselsättningsgraden har legat stilla bland utrikes födda mellan 2006 och 2011.

Betydelsen av demografiska förändringar kan illustreras med en beräkning där sysselsättningsgraden inom olika grupper hålls konstant på 2006 års nivå, samtidigt som befolkningsstrukturen tillåts ändras. En sådan beräkning visar att sysselsättningsgraden enbart till följd av demografiska förändringar skulle ha minskat med drygt 2 procentenheter mellan 2006 och 2011.

I själva verket minskade sysselsättningsgraden för gruppen 15–74 år med bara 0,2 procentenheter. Detta illustrerar att regeringens politik bidragit till att hålla uppe sysselsättningen väl, särskilt om man beaktar att den demografiska utvecklingen varit ogynnsam.”

En översättning från byråkratsvenskan skulle kunna låta ungefär såhär:

Sverige har haft en jättestor invandring de senaste åren. Detta är ett problem för samhället eftersom invandrare jobbar och utbildar sig i mycket lägre utsträckning än infödda svenskar. Med tanke på hur svårt det är att få invandrare att jobba och utbilda sig så borde andelen av befolkningen som jobbar och utbildar sig ha minskat med 2 procentenheter på grund av den jättestora invandringen. Regeringen har dock satsat en massa miljarder på att fler ska jobba och utbilda sig och därför har problemen blivit mindre än vad de annars skulle ha blivit. På grund  av den jättestora invandringen så är det nu visserligen en lägre andel av befolkningen som jobbar och utbildar sig än vad det var år 2006, men försämringen är bara 0,2 procenteneheter istället för den minskning på 2 procentenheter som det hade blivit om regeringen inte hade gjort någonting för att skapa mer arbete och utbildningar. Detta visar att regeringen har en bra politik.

Jag och mitt parti tycker ju dock att om regeringen använder massvis av miljarder av skattebetalarnas pengar i syfte att skapa mer jobb och utbildning, så borde ju sysselsättningsgraden inte minska, utan öka. Förutom att spendera en massa pengar så har ju regeringen också tagit till ganska extrema metoder som t ex de s.k instegsjobben där man diskriminerar svenska arbetslösa genom att kraftig subventionera anställningarna för nyanlända invandrare, men inte ens detta har alltså hjälpt.

Regeringen erkänner ju indirekt att om vi behåller den nuvarande invandrings- och arbetsmarknadspolitiken, så kommer sysselsättningsgraden att sjunka litegrann för varje år som går. Färre och färre skattebetalare för varje år som går alltså. Detta måste ju rimligen gå ut över välfärden i slutänden. Trots detta har regeringen mage att skryta med sin politik och säga att man är bra på att hålla uppe sysselsättningen. Det är faktiskt helt absurt.

En kär kollega på riksdagskansliet jämförde regeringens agerande med en läkare som slår en frisk person i huvudet med en hammare och sedan plåstrar om honom, så att han bara förlorar 0,2 liter blod istället för 2 liter och sedan skryter med vilken duktig läkare han är.

En sådan läkare skulle förmodligen bli av med sin läkarlegitimation ganska snabbt. 2014 är det hög tid att vi drar in Reinfeldts regeringslegitimation…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Regeringen är en galen doktor

  1. Dannie_X skriver:

    Tycker de är lite väl taskigt att jämnföra en politisk broiler-elit med välutbildade svenska läkare, vad har den stackars läkarkåren gjort för att förtjäna detta…

  2. Ping: Så styrde SD debatten om svenskar mitt i livet « Jakten på berättelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s