Massmördarens mål: – Skapa en häxjakt på nationalister och konservativa

(I likhet med sina idoler i den kommunistiska Baader-Meinhof ligan vill den norske massmördaren skapa ett mindre demokratiskt samhälle med hetsjakt på oliktänkande och ökad polarisering)

Som jag klargjorde i min föregående bloggpost, så framgår det med all önskvärd tydlighet att den norske massmördaren vare sig är kristen, konservativ eller nationalist. Trots det använder han sig av dessa epitet och riktar därmed ofrånkomligen sökarljuset mot dessa idéströmmningar och de äkta anhängarna av dessa.

Min personliga uppfattning är att Brevik är bindgalen och att det därför riskerar att bli ganska fruktlöst att försöka analysera hans gärningar utifrån ett rationellt politiskt perspektiv. Trots det har jag inte kunnat låta bli att fråga mig varför han använder sig av ideologiska beteckningar som står så oerhört långt ifrån hans egna förryckta åsikter och teorier.

Under gårdagens och dagens förhör har han avgivit ett svar på denna fråga och svaret är att ett av de primära syftena med såväl dådet som det bissarra manifestet är att provocera fram ett ökat förtryck och en häxjakt på demokratiska nationalister och nyanserade konservativa.

Expressen refererade gårdagens förhör med mördaren på följande sätt:

Attentaten kommer enligt Breivik att öka det han menar är censur och det hoppas han ska leda till att fler nationalister radikaliseras.

”– Ju fler som förlorar hoppet, desto fler kommer att radikaliseras”

Enligt DN utvecklade mördaren idag detta resonemang ytterligare när han sade:

”Motivet var att provocera en häxjakt på moderata kulturkonservativa. Det bidrar till polarisering och censur”

Mördaren hade uppenbarligen insett att inga sunda, demokratiska nationalister och konservativa någonsin skulle se med gillande på hans förvirrade, extrema idéer eller på hans bestialiska metoder. I desperation över det solida stödet för demokratiska arbetsmetoder och en nyanserad icke-rasistisk världsbild inom de nationalistiska och kulturkonservativa rörelserna, så beslutade han sig för att begå det vidrigaste illdåd som hans sjuka hjärna kunde tänka ut och sedan försöka dra med sig demokratiska, sansade konservativa och nationalister i fallet. Allt med förhoppningen om att etablissemanget med hjälp av skuld genom association skulle använda händelsen som en förevändning för att attackera och förtrycka de demokratiska nationalisterna och konservativa i en sådan utsträckning  att några av dem skulle förlora tilltron till demokratin och förvandlas till extremister.  I korthet hoppas alltså den antidemokratiske mördaren på att samhället skall bli mindre demokratiskt så att fler förlorar tron på demokratin. Resonemanget känns igen och är sannolikt hämtat direkt från den kommunistiska Bader-Meinhof ligan som den norska mördaren uttrycker beundran för i sitt manifest.

För den som inte vill gå massmördaren till mötes finns alltså bara ett alternativ: att aldrig tappa tron på demokratin, att arbeta för mer dialog och mer öppen och saklig debatt.

Jag lovar att arbeta för detta. Kan mina meningsmotståndare inom media och politiken lova detsamma? Jag hoppas det, men en del reaktioner har såhär långt varit alltför mycket enligt mördarens planer. Det oroar mig…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Massmördarens mål: – Skapa en häxjakt på nationalister och konservativa

  1. Ping: ”Syftet med attentatet att öka förtrycket mot demokratiska nationalister” « Kent Ekeroth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s