Sverigedemokraterna tänker inte spela med i kören av genustrumpeter (2010-03-30)

Då flera partikamrater kontaktat mig med förfrågningar om att få det anförande jag höll under debatten om jämställdhet på valkonferensen i en skriftlig version, presenterar jag nedan en sådan:

Ordförande, partivänner

Att män och kvinnor är lika mycket värda, att män och kvinnor skall ha exakt samma valmöjligheter i livet, att män och kvinnor skall ha samma rättigheter och skyldigheter och att kvinnor såväl som män skall ha rätt att känna sig trygga och vara befriade från våld, förtryck och kränkande behandling är för oss Sverigedemokrater en fullständig självklarhet.

Tyvärr så är dock dessa principer inte längre lika självklara i det övriga samhället.

Bara här i Stockholm beräknas mer än 4000 tonåringar vara offer för hedersrelaterat våld och förtryck. Detta enligt en studie som gjordes vid Stockholm universitet förra året.

I fler och fler av våra förorter har det börjat dyka upp grupper av självutnämnda religiösa poliser som spottar på obeslöjade kvinnor och trakasserar invandrarflickor som vill anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt.

Enligt en rapport från Ungdomsstyrelsen 2009 riskerar över 70 000 unga i Sverige att bli bortgifta mot sin vilja. Trots detta finns det i den nuvarande svenska lagstiftningen inget explicit förbud mot att pressa sitt barn eller en yngre släkting till tvångsgifte.

Sverige har överlägset flest antal anmälda våldtäkter i Europa. Detta tycker Brottsförebyggande rådet är ”bra”. Man tolkar det som ett tecken på att just svenska kvinnor ”vågar anmäla”. Jag har själv frågat BRÅ varför de tror att kvinnorna i de övriga nordiska länderna är hela åtta gånger så rädda för att anmäla och om det egentligen inte är mer sannolikt att det faktiskt ligger en kraftig reell ökning av antalet våldtäkter bakom de här siffrorna? Tyvärr har jag ännu inte fått något svar på den frågan…

Trots ovanstående exempel på omfattande och ytterst allvarliga kränkningar mot kvinnors liv, hälsa och trygghet i Sverige, så råder en märklig tystnad bland svenska feminister i dessa frågor.

De svenska feministerna tycks istället bränna nästan allt sitt krut på att ”dekonstruera könsrollerna”  och på att problematisera alla områden och företeelser där män och kvinnor beter sig olika på något sätt.

Istället för att på allvar blåsa till strid mot hedersförtrycket, så har den svenska genuskommittén tillsatt en utredning som skall granska ”Trumpeten som genussymbol” där man skall ”problematisera manligt och kvinnligt och undersöka närmare de föreställningar som är versamma och skapar trumpeten som en markör för manlighet”. Jo, det är faktiskt sant…

Istället för att kräva krafttag mot tvångsgifte oroar man sig över saker som att det är ”för många” kvinnor på språkvetarprogrammen och för många män på ingenjörsutbildningarna.

Istället för att förklara krig mot våldtäktsepedemin och gå till botten med dess orsaker kräver man ”icke könskodade lekplatser” på våra förskolor. Man ser det nämligen som ett stort problem att pojkar och flickor redan i förskolan leker olika sorters lekar och använder olika redskap och leksaker. För att få stopp på denna styggelse har genusvetarna föreslagit att barnen borde tvingas att leka mycket mer ute i skogen eftersom man där har sett att pojkars och flickors lekar blir lite mer likartade. Tyvärr skulle det dock inte räcka att tvinga ut alla barn i skogen hela tiden, eftersom man även under skogsvistelserna har noterat att flickor i högre grad leker ”mamma, pappa, barn” och olika omhändertagande djurlekar medan pojkarna i högre utsträckning leker krigslekar. Enligt bland andra högskoleadjunkten Eva Ärlemalm-Hagsér måste man därför gå vidare i arbetet med att ”studera och utmana barnens lekande”, så att de till slut lär sig att leka helt rätt och könsneutralt. I detta syfte skickar man nu ut en skattefinansierad kader av genusvetare och genuspedagoger på våra förskolor som filmar och bedömer våra barn. Skulle det till exempel visa sig att det är fler pojkar än flickor som först tar sig ut på lekplatsen när rastklockan ringer, ja då måste detta naturligtvis åtgärdas. Pojkarna måste stoppas i dörren och sedan får man under ordnade former se till att släppa ut varannan pojke och varannan flicka…

För oss Sverigedemokrater är dock inte jämställdhetsarbete synonymt med att staten skall tvinga män och kvinnor att bete sig exakt likadant från vaggan till graven. Vi ser inga problem med att män och kvinnor gör olika val i livet eller beter sig på lite olika sätt. Inte så länge dessa val och detta beteende är självvalt och inte så länge det finns möjlighet och utrymme för den som vill bryta mot normen att också göra så.

Nej, vi Sverigedemokrater tänker under den kommande mandatperioden fokusera all vår energi på att bekämpa de riktigt allvarliga hoten mot kvinnors liv, hälsa och trygghet. Vi tänker inte spela med i kören av genustrumpeter.

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s