Raka rör! (2007-08-30)

Nyss hemkommen från det senaste kommunfullmäktigesammanträdet i Malmö kan jag konstatera att det idag gavs ovanligt klara besked (eller raka rör som Annika Billström (s) sa om det kinesiska ledarskapet) ifrån de etablerade partierna.

Skolkommunalrådet(s)ser inga problem med att 90% av skolungdomarna inte känner till gulagarkipelagen eller att 40% anser att kommunismen bidragit till ökat välstånd i världen och tänker inte lyfta ett finger för att fylla ut kunskapsluckorna om världshistoriens blodigaste ideologi.

Demokratikommunalrådet (v) (Jag vet, visst är det ironiskt att en vänsterpartist utsetts till ansvarig för demokratifrågor)ser det inte som ett demokratiproblem att svenska kulturinstitutioner börjat underordna sig islamistiska påbud och beskär yttrandefriheten av rädsla för för hot och våld och hon tänker absolut inte verka för att hotade och censurerade konstnärer skall få ställa ut sina verk i Malmö.

Moderaterna anser att svenska åldringar bör uppfostras med ”pedagogiska avgifter” eftersom de annars riskerar att bli otacksamma och ta den kommunala servicen för given.

Folkpartiet tycker att Gudrun Schyman har ”helt rätt” i sin verklighetsanalys.

Samtliga partier utom Sd tycker att det är helt fantastiskt att kommunen nu skall ”kvotera mera” på basis av kön och etnicitet, införa uppförandenormer på kommunens arbetsplatser i syfte att utradera allt typiskt manligt respektive kvinnligt beteende, samt rensa ut litteratur från stadens bibliotek som inte håller det genuspedagogiska måttet och därmed riskerar att bevara ”stereotypa könsroller”.

Mötet kommer inom kort att kunna beskådas på följande adress:

http://www.malmo.se/faktaommalmopolitik/sastyrsmalmo/kommunfullmaktige

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s