Nytt rekord i vänsterhyckleri? (2009-02-17)

Malmö högskola aviserade nyligen att man till hösten skall lansera en kurs i marxistisk teori.

Att det inte är någon kritisk granskning det är frågan om står ganska klart. Kursledaren Magnus Nilsson, som på sin facebook-sida bland annat gör reklam för den vänsterextrema tidsskriften ”Socialistiskt debatt”, lär knappast stå som någon garant för en objektiv undervisning i ämnet.

Nilsson framstår dock som tämligen moderat i förhållande till den andra kursledaren, Daniel Ankarloo. Ankarloo har bland annat varit ansvarig utgivare för den marxistiska tidskriften ”Motströms” och skrivit artiklar i Socialistiska partiets partiorgan ”Röda rummet”. Han har också undervisat på Ung vänsters sommarläger och varit gästredaktör för just ”socialistisk tidskrift” som hans kursledarkollega Nilsson gör reklam för. I en smått lyrisk recension av denna tidskrift på Aftonbladets blodröda kultursidor sägs Ankarloo vara ”den ende skribenten som anlägger ett tydligt revolutionärt perspektiv”.

Vid sidan av denna digra meritlista torde kursledaren Ankarloo även kunna aspirera på nytt rekord i vänsterhyckleri. Detta då Ankarloo var en av undertecknarna av historieuppropet som vände sig mot en statlig upplysningskampanj om kommunismens brott mot mänskligheten. Detta med motiveringen att undervisningen och den akademiska forskningen skulle hållas fri från politisering…

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s