När trollen dras fram i ljuset så spricker dom… (2007-04-13)

Efter 19 års debatt om debatten mötte Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, igår folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag och hans parhäst Lars Adaktusson, i en debatt i TV8.

Många har menat att man endast skall ta debatten med folkpartiet i de forum där de redan finns representerade och uttryckt farhågor för att en debatt i rikstäckande media skulle ge ökad legitimitet åt detta mycket obehagliga och svenskfientliga parti.

Personligen tycker jag dock att Åkesson gjorde helt rätt. Även om det folkliga stödet för folkpartiets ideologi är ytterst marginellt, så är det ändå några procent av befolkningen som har låtit sig luras av partiets löften om ordning och reda i skolorna och populistiska utspel om ökade krav på invandrare, som man sedan struntat i att genomföra när man väl hämtat hem rösterna. Som ett resultat av detta finns partiet representerat både i riksdagen, landstingen och kommunerna och därmed är det försent att tiga ihjäl partiet. Folkpartiet skulle sannolikt bara gynnas av att oemotsagda få sprida sin förenklade politik och för den som inte förstår att partiet har en dold agenda och vet vad partiet egentligen står för, så kan kanske vissa formuleringar i de glättiga fyrfärgsbroschyrerna, som partiet brukar skicka ut inför valen, framstå som tilltalande.

Folkpartiet har ett grumligt förflutet och har länge haft problem med extremism, svenskfientlighet och omfattande brottslighet bland sina företrädare.

Den f.d folkpartistiska skolministern Birgit Rohde, hade sin bakgrund i fascistiska kamporganisationer och partiet ingår nu i ett intimt regeringssamarbete med partier som haft rasbiologi i sitt partiprogram, drivit antisemitiska hatkampanjer, haft valsamverkan med nazistiska partier och haft samröre med organisationer, som varit delaktiga i folkmordet i Rwanda (”I guds namn”, SVT1 2004-04-01) samt haft företrädare som beskrivit chilenska flyktingar i termer av ”dem som Pinochet inte hann med” och jämfört afrikaner med apor (Svt, Uppdrag granskning 2002-09-13).

Partiets integrationspolitiske talesman, Mauricio Rojas har sin rötter i den chilenska marxist-leninistiska terrororganisationen MIR (Movimiento de Izquierda Revolucionar), som hade täta band med den kubanska diktaturen och strävade efter att införa ett ”proletariatets diktatur” i likhet med de blodsbesudlade mördarregimerna i Östeuropa.

Under sin tid i Sverige har Rojas vid flera tillfällen gett uttryck för extrema och svenskfientliga uppfattningar. I boken ”Ensamhetens labyrint” beskyller han svenskarna för att agera som ett ”herrefolk” mot vilka invandrarna uppmanas att ”resa sig” och beskriver svenska män som ”förnedrade föredettingar”. I samma bok upplåter han utrymme åt en ung invandrarkille som uttrycker sig på följande sätt om svenska kvinnor: ”Skillnaden mellan Sverige och Turkiet är egentligen att i Turkiet måste man betala för hororna, det behöver man inte här”. I tidningen Avräkningsnotan, Nr 2 1995, hävdade han att ””Med avseende på Sveriges storlek och ekonomiska förutsättningar kan vi ta in runt 50 miljoner invandrare till, det skulle ge positiva ekonomiska effekter…”.

Den f.d LUF-ordföranden, Fredrik Malm, försvarade efter Göteborgskravallerna, bärandet av maskering vid demonstrationer. Hans föregångare Birgitta Ohlsson har jämställt den kungliga högvakten med Leninmaousoleet (Aftonbladet 000122) och pläderat för att ”Avskaffa Sverige” till förmån för en världsstat (Expressen 2001-06-06).

Folkpartiet tycks också ha en mycket grumlig inställning till demokratin. Den folkpartistiska ministern, Nyamko Sabuni, ser det inte som ett demokratiproblem att folkvalda politiska motståndare blir attackerade och misshandlade i en kommunfullmäktigesal och Erik Ullenhag själv har pläderat för att partier som inte tycker som folkpartiet skall förbjudas att sprida sina åsikter via annonser i svensk press (Expressen 2006-08-10).

Folkpartiet har dessutom ett mycket otydligt förhållande till lagar och moral. För en tid sedan dömdes den folkpartistiske kommunpolitikern i Västerås (Azad Karim) för olaga hot och vårdslöshet i trafiken sedan han försökt preja sin fru av vägen. (Källa: SR tisdag 20 april 2004) En undersökning från Brottsförebyggande rådet, som presenterades strax innan valet, visade att hela 19% av riksdagspartiernas kandidater var dömda för brott och just nu pågår en rättegång där ledande folkpartister står anklagade för spioneri och dataintrång. Trots detta genomför folkpartiet inga granskningar av sina kandidater och man tycks inte ha reflekterat över varför så många brottslingar tycks söka sig till just folkpartiet.

Efter spionskandalen har partiet försökt distansera sig från sitt smutsiga förflutna och putsa upp sin skamfilade fasad genom att bland lyfta fram unga förmågor som Ullenhag, som saknar kopplingar till den unkna historien. Trots att Ullenhag ger ett mer polerat intryck än vissa av sin företrädare och ibland nästan låter som en riktig politiker när han använder fina ord som remiss och liknande, så dröjde det inte länge innan partiets mörka sidor och grumliga människosyn började lysa igenom den tunna förnissan av anständighet. Ullenhag tog inte på något sätt avstånd ifrån den smutsiga historia som beskrivits ovan, tvärtom sade han sig, utan att blinka, vara stolt över densamma. Han ljög helt ogenerat om sverigedemokraternas bakgrund och beskyllde partiet för att ha bildats ur ett nazistparti som inte bildades förrän flera år efter Sd:s tillkomst. Han erkände öppet att folkpartiet ämnar fortsätta föra en massinvandringspolitik som leder till arbetslöshet, minskad välfärd, motsättningar, diskriminering av svenskar, våldtäkter och annan brottslighet. Han indikerade också indirekt att folkpartiet inte betraktar mänskliga foster som levande varelser.

Trots ovanstående var det alltså helt rätt av Åkesson och Sd att ta debatten med detta obehagliga parti.

När trollen dras fram i ljuset så spricker dom…

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s