Kvinnofälla? (2007-09-22)

Efter att regeringen presenterade sitt förslag om ett sorgligt stympat vårdnadsbidrag har debatten åter börjat gå het kring själva grundfrågan.

Ett av de vanligaste argumenten mot vårdnadsbidraget är att det skulle vara en kvinnofälla.

De begrepp vi använder säger ganska mycket om vår tankevärld.

Att få chansen att själv få ta hand om sina barn istället för att lämna bort dem i 8-10 timmar till människor man knappt känner och som bara tar hand om barnen för att de får betalt för det, inte för att de älskar dem, är alltså någoting negativt.

Att lägga tid på att bygga upp en riktigt nära relation med sina barn, se dem lära sig sina första bokstäver, måla sin första streckgubbe, slå sin första kullerbytta, finnas där för att trösta dem när de är ledsna. Det är en fälla som hindrar föräldrar från att uppnå den verkliga meningen med livet – högre lön och eventuell befodran.

Det finns heller ingenting som säger att det måste vara just mamman som väljer att utnyttja vårdnadsbidraget. Men om det nu skulle vara så att fler kvinnor än män väljer att utnyttja denna möjlighet. Vem blir i så fall lidande av det? Barnet? – Nej. Mamman? -Nej. Då skulle hon väl aldrig valt detta. Feministiska politiker? – Ja, uppenbarligen.

Stackars dem…

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s