Ironi och mörk komik (2008-09-22)

När de socialistiska rörelserna som deltagit i det kravallkantade, European social forum, under söndagen samlades för utvärdering uppstod en hård ordväxling mellan de utländska gästerna och de svenska arrangörerna.

Enligt dagens Sydsvenska Dagbladet gick företrädare för den internationella tolkorganisationen, Babel, till frän attack mot de svenska arrangörerna. Barunka Molnarova från Tjeckien sade bland annat att arrangörerna konstant ljugit för dem, att de blivit behandlade som slavar och att organisationen varit en total katastrof.

De svenska socialisterna som normalt förnekar alla kulturella skillnader och vars meningsfränder har för vana att kasta sten på alla som kritiserar mångkulturen, menade att anklagelserna var falska och försvarade sig med följande argument:

”- Vi har inte ljugit för dem. Det är också lite av en kulturkrock. Vi har ett sätt att göra saker i Norden som inte är särskilt bekant för rörelser från resten av Europa vi är ju rotade i vår organisatoriska kultur och de i sin och det är lätt att det blir missförstånd”, säger Sara Andersson från ESF.

Detta är stor ironi…

Komik av det mörkare och mer absurda slaget är att de tjänstgörande poliser fick order från ledningen om att ta av sig hjälmarna och titta på, utan att ingripa, när vänsterhuliganerna från ”Reclaim the streets” slog sönder centrala Malmö i fredags. Agerandet var en del av polisens nya dialogstrategi, där målsättningen är att till varje pris undvika att reta upp de kriminella vänsterextremisterna ytterligare.

Lägger man ihop ovanstående strategi med de nya förslagen om att ge poliserna ”mindre hotfulla”, babyblå, uniformer och att skrota kraven på simkunnighet, svenskt medborgarskap, social kompetens och god fysik vid antagningen till polishögskolan, så är det sannerligen en respektingivande bild av den svenska polisen som framträder.

Anmälningarna mot polisledningen har duggat tätt efter ESF-insatsen och jag förstår att de vanliga polismännen på gatan har fått nog. Frågan är när väljarna skall börja känna likadant och rösta därefter?

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s