Imorgon talar Sahlin för bödlarnas international (2008-06-30)

Socialistinternationalen, vars medlemspartier och deras föregångare har miljontals människoliv på sina samveten och som än idag fortsätter att använda våld och kränka mänskliga rättigheter över hela världen, möts idag för sin 23:e kongress i Aten.

Morgondagens huvudtalare är allas vår Mona Sahlin. Med sig på resan kommer Sahlin att ha Urban Ahlin, Carin Jämtin, Veronica Palm, Luciano Astudillo, Ann Ludvigsson och Ann Linde samt f.d partiordförande, Göran Persson.

I dagarna tre kommer de svenska socialdemokraterna att under trevliga former få möjligheten att återstifta bekantskapen med sina meningsfränder i bland annat följande systerpartier:

Movimento Popular de Libertação de Angola, MPLA, som under 1970-talet ledde en marxist-leninistisk enpartistat och beräknas vara ansvariga för ca 125 000 människors död.

Bulgariens socialistiska parti, BSP, som är en ombildning av det bulgariska kommunistpartiet, som beräknas ha tagit livet av ca 220 000 människor.

M-19 den demokratiska alliansen från Colombia med rötterna i terroristorganisationen, M 19, som 1985 stormade högsta domstolen i Bogota, tillfångatog 100 personer och dödade 11.

Egyptens National democratic party, NPD, som leder en diktatorisk enpartistat och som håller sig med tusental politiska fångar som lever under vidriga förhållanden där de utsätts för övergrepp och tortyr.

Ivorian Popular Front, FPI, från Elfenbenskusten, som hållit sig med egna dödspatruller som avrättat och torterat politiska motståndare.

Kroatiens Socialdemokratiska Parti, SPD, som är arvtagare till den Kroatiska grenen av det Jugoslaviska kommunistpartiet som under sin tid vid makten tog livet av nästan 1,1 miljoner människor.

Mongolian People’s Revolutionary Party, MPRP, är samma parti som omvandlade Mongoliet till en kommunistisk diktaturstat och styrde landet med terror och förtryck från 1920-talet fram till 1990. Under sin tid vid makten dödade partiet 100 000 av sina landsmän. Till skillnad från flertalet av socialdemokraternas samarbetspartier har man inte bemödat sig med att byta namn efter kommunistblockets fall.

Frente de Libertação de Moçambique, Frelimo, som under 1970-talet omvandlade Moçambique till en marxist-leninistisk diktatur.  Under hela 1980-talet utkämpa de ett blodigt inbördeskrig mot den så kallade Renamo-gerillan. Enligt FN-organet UNICEF har mer än 16 000 barn tvingats in i Frelimo:s väpnade styrkor där de skadats för livet. Mellan åren 1975 – 1987 beräknas partiet ha tagit livet av 198 000 personer.

Progressiva Socialist Partiet, PSP, från Libanon, som länge hållit sig med en väpnad milisgrupp, som bland annat deltagit i landets blodiga inbördeskrig.

South West African People’s Organization, SWAPO, från Namibia som under 1970-talet ägnade sig åt massarresteringar, tortyr, systematiska våldtäkter och avrättningar. På senare år har SWAPO även fått internationell kritik för sin bristande respekt för pressfriheten och sina hätska utfall mot homosexuella. Ett exempel på dylika företeelser var då inrikesministern, Jerry Ekandjo, år 2000 tillkännagav att ”homosexuella skall elimineras från Namibias jord”. Hot och förföljelser mot regeringskritisk massmedia är vanligt förekommande inom SWAPO och dess ungdomsorganisation. I mars 2001 överföll en av partiets riksdagsmän en journalist och skickade även en rasistisk lynchmobb på honom med motiveringen att han ”inte var svart”.

Al Fatah, från Palestina som hållit sig med en egen tortyrkammare för politiska motståndare och som fortfarande håller sig med egna terrorgrupper, som Al aqsa martyrernas brigader, som mördat hundratals civila israeler.

Revolutionary Democratic Party, PRD, från Panama, har varit inblandade i narkotikahandel och pengatvätt och stödde under lång tid den militärdiktatur under ledning av, Manuel Noriega, som är ansvarig för hundratals fall av mord och ”försvinnanden”.

Sojusz Lewicy Demokratycznej, SLD, arvtagare till Polens kommunistparti, som beräknas ha 22 000 liv på sitt samvete.

Socialist party från Senegal, som vid flera tillfällen under 1990-talet anklagats av människorättsorganisationer för tortyr och brott mot de mänskliga rättigheterna.

Party of the democratic left, SDL, är arvtagare till det Tjeckoslovakiska kommunistpartiet som uppges vara ansvarigt för 65 000 människors död.

RCD och dess föregångare har styrt Tunisien sedan självständigheten 1957. Fram till och med 1981 var alla oppositionspartier helt förbjudna och fortfarande utövar partiet en diktatorisk kontroll över landet. Den politiska oppositionen förhindras med olika medel att konkurrera på lika villkor. RCD-regimen tillåter inte fri opinionsbildning och kritiska journalister utsätts systematiskt för trakasserier och förföljelser.

Ukrainas socialistiska parti, SPU, har själva uppgett sig vara direkta arvtagare till det sovjetiska kommunistpartiet som anses vara ansvarigt för ca 62 miljoner människors död.Trots att SPU numera marknadsför sig som ett socialdemokratiskt parti, så använder de fortfarande en variant av den ökända hammaren och skäran som partisymbol. Även retoriken påminner i många fall om det gamla kommunistpartiet och man underblåser gärna personkulter kring de gamla bolsjevikledarna. Partiet har anklagats för att vara fientligt mot judar sedan flera av dess parlamentsledamöter undertecknat ett upprop till stöd för en antisemitisk tidskrift och jämställt sionismen med nationalsocialismen.

Magyar Szocialista Párt, MSZDP, bildades 1989 då det ungerska kommunistpartiet, som anses vara ansvarigt för 27 000 människors död, bytte namn. Partiets premiärministerkandidat i valet 2002, hade tidigare varit agent för den stalinistiska hemliga polisen.

Ingen svensk journalist har ännu ställt någon kritisk fråga till Sahlin och company angående karaktären på deras menings- och supékamrater…

UPPDATERING:

Jag har fått en förfrågan i kommentarsfältet angående källan till de bulgariska döddssiffrorna. Av någon anledning fungerar inte kommentarfunktionen när jag skall svara och jag svarar därför här istället:

Samtliga dödssiffror är hämtade från den amerikanske statsvetarprofessorn Rudolph J. Rummels studier.

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s