Gambianernas djuriska sidor tas fram av ölet (2008-10-08)

Gambianernas djuriska sidor tas fram av ölet

Hos gambianerna finns något underliggande aggressivt och djuriskt. Detta visar sig när gambianer dricker. Att åka tunnelbana i Gambias huvudstad Banjul är som att åka tillbaka till barbarernas eller stamkrigarnas tid. Men det lustiga är ju att gambianerna ofta är först med att döma andra länder, till exempel dem i södra Afrika, för att vara underutvecklade. Ni som tycker så, åk färja, tunnelbana, buss eller gå in på ett häkte eller akutmottagning i Banjul en helg. Sedan gör ni samma sak nere i södra Afrika. Sedan skall ni få se vilka som är underutvecklade.

Är det någon som tror att jag hade kunnat få ovanstående rasistiska angrepp på gambianer publicerad på insändarsidan i en av landet största tidningar? – Nej, det tror inte jag heller och tur är väl det.

Igår publicerades dock en artikel på tidningen Metros insändarsida som var nästintill identisk med den ovanstående texten. Den enda skillnaden är att jag bytt ut svenskar mot gambianer, Stockholm mot Banjul, vikingar mot stamkrigare och Sydeuropa mot södra Afrika.

Rasistiska angrepp på svenskarna cencureras inte, de orsakar inga protester och är inte ens straffbara.

För att travestera George Orwell och ”Djurfarmen”: I det mångkulturella samhället är alla lika, fast vissa är mer lika än andra…

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s