Expo desinformerar. Igen. (2010-01-21)

I en ledarartikel benämnd ”islamofobernas hyckleri” fördömer tidningen Expos chefredaktör Daniel Poohl resultatet från den Schweiziska folkomröstningen om ett förbud mot uppförandet av minareter och hävdar att det folkliga motståndet mot en islamisering av Europa hotar demokratin.

Till skillnad från de otäcka och insnöade ”islamofoberna” anser sig Poohl ha en klar bild av ”verkligheten” och besitta den sanna bilden av islam. Detta efter att ha bevistat ett seminarium om islamofobi.

Poohl uppger att en av dem som hjälpt honom att se den sanna bilden av islam och islamofobin är religionshistorikern Mattias Gardell.

Att Expo utser Mattias Gardell till sanningsvittne är på många sätt logiskt. Personligen skulle jag nog dock betrakta det som ytterst tveksamt ifall man kan inhämta en sann bild av någonting överhuvudtaget från Mattias Gardell och detta gäller i synnerhet islam…

Gardell är författare till boken ”Bin laden i våra hjärtan”. Han har beskrivit bland annat muslimska brödraskapet och terrororganisationen Hamas som ”Folkhemsislamister” och menar att de ”vill se demokrati, respekt för mänskliga rättigheter och social jämlikhet”. Han har också lovordat islamistledaren Yusuf al-Qharadawi, som då han gästade Stockholmsmoskén vid Medborgarplatsen i juli 2003, uppmanade muslimer att genomföra massmord på judar, krävde ”mänskliga bomber” och menade att Allah har gett muslimer självmordsterrorismen som ett gudomligt vapen. Gardell bekänner sig till anarkismen och den frihetliga socialismen och har vid sidan av sitt arbete som religionshistoriket varit aktiv i syndikalisternas internationella arbete i över 20 år. 2008 agerade Gardell fanbärare vid syndikalisternas förstamajtåg i Stockholm där demonstrationsdeltagarna bland annat skanderade våldsförhärligande slagord som: ”döda de rika” och ”Amalthea kan hända igen – svartfot du kan hälsa hem”. År 2009 tilldelades Gardell ”leninpriset” av diktaturkramaren Jan Myrdal.

I ett desperat försök att tona ned hotet från muslimska extremister har diverse mångkulturalister på senare tid börjat hänvisa till Europols rapporter om terrorverksamhet i EU och Daniel Poohl vill i sin ledarartikel inte vara sämre. I te x rapporten från 2007 framgår det att bara 1 av totalt 498 ”terrorattentat” inom EU-området det året utfördes av islamister. Detta väljer mångkulturalister som Poohl och Gardell att tolka som att radikala muslimer inte utgör något hot mot västvärlden.

Något som mångkulturalisterna undviker att nämna är dock att Europol inte bedömer allvarligheten i attentaten utan helt enkelt bara listar alla aktiviteter som utförts av terrorstämplade grupper. Så gott som samtliga av de hundratals ”terrorattentat” som det talas om i rapporten och som utfördes av baskiska och korsikanska separatistgrupper, orsakade endast  ”lindrig materiell skada” var inte avsedda att skada någon människa. I praktiken handlar det till övervägande del om att t ex ETA:s ungdomsorganisation har vandaliserat bankomater tillhörande spanska banker och det är kanske inte något som de flesta av oss skulle beteckna som ett terrorattentat. En annan sak som mångkulturalisterna talar tyst om är att Europol slår fast att de enda grupperingar som idag planerar och utför operationer där syftet är att orsaka masslakt av oskyldiga civila i Europa är just de islamistiska.

Såvida man inte betraktar vandalisering av bankomater som ett allvarligt säkerhetshot, så är alltså Europols uppräkning av antalet terrorattentat ganska intetsägande när det gäller att bedöma hotet från olika våldsgrupperingar i Västvärlden.

Betydligt mer talande för vilket hot som olika våldsgrupperingar utgör mot Västvärldens befolkning blir det om man istället går igenom de officiellt rapporterade terrorattentaten under 2000-talet där någon har skadats eller dödats. En sådan genomgång visar att islamistiska grupperingar under 2000-talet har skadat eller dödat nästan 11 000 personer i Västeuropa och USA. Olika separatistgrupper skadade eller dödade ca 250 personer och Vänster- respektive högerextrema grupper och individer skadade eller dödade ca 10 personer vardera.

Bilden bekräftas av terrorismexperten Magnus Norell som menar att den absoluta merparten av alla riktigt allvarliga terrorattentat begås av militanta islamister.

Vi kan således konstatera att Expo desinformerar. Igen…

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s