Ett angrepp på demokratin? (2009-02-24)

År 2004 spreds en bild på internet som visade den miljöpartistiske riksdagsledamoten, Gustaf Fridolin, i kraftigt berusat tillstånd, iklädd palestinasjal med byxorna nerdragna och någons hand i skrevet. Bilden var tagen på Hultsfredsfestivalen 2003, dit Fridolin åkt för riksdagens pengar under förevändning att kampanja mot EMU.

Flera av de etablerade partiernas företrädare var djupt upprörda över den integritetskränkning som de menade att publiceringen av bilden innebar. Såhär lät det när Expressen (2004-02-20) ställde frågan: Får man sprida tveksamma bilder av politiska motståndare?

Görs det avsiktligt är det fegt och förkastligt. Men det är inte nödvändigtvis av politiska motståndare. Ofta är det sjuka människor som vill få uppmärksamhet.

Lars Bäckström, riksdagsman, vänsterpartiet

Helt oacceptabelt. Man går förbi spelreglerna för det politiska samtalet. Det förekom en del smutskastnings-kampanjer under EMU-kampanjen.

Annika Qarlsson, ordförande för centerkvinnorna

Det är oroande med brutaliseringen av det politiska samtalet. Ett angrepp på en politiker är ett angrepp på demokratin.

Lars Stjernkvist, partisekreterare, socialdemokraterna (Oturligt nog för Stjernkvist avslöjade tidningen Smålandsposten samma dag att SSU i Småland, på sin distriktskonferens sjungit sånger innehållande strofer som: ”Borgarpacket ska torteras tills de tar sitt eget liv.” och ”Vi ska fylla våra badkar med den unga högerns blod.”)

Även om Hultsfredsfestivalen är ett offentligt sammanhang så var situationen tydligen privat, och det är förkastligt att sprida såna bilder. Metoden är vanligare i USA, jag hoppas vi i Sverige förskonas.

Urban Svensson, partisekreterare, kristdemokraterna

Det låter som ett pubertalt sätt att ta politiska poäng – Per Bill, riksdagsman, moderaterna

De som då menade att publiceringen av en bild på en kraftigt berusad riksdagsman på skattefinansierat tjänsteuppdrag, var ett angrepp på hela demokratin, måste ju tugga fradga av indignation, nu när det uppdagats att statlig media infiltrerat och smygfilmat sverigedemokratiska ungdomspolitiker i privata sammanhang och miljöer, under en resa som de själva betalat. Allt annat skulle ju tyda på en extrem dubbelmoral.

Nedan följer följer den senaste tidens fördömande kommentarer från de etablerade partiernas ledande företrädare:

Vänsterpartiet: –

Centerkvinnorna: –

Socialdemokraterna: –

Kristdemokraterna: –

Moderaterna: –

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s