En blindtarm som suger på tummen? (2008-10-29)

Igår var jag och hustrun på ultraljudsundersökning för att se att allt var väl med vår 19 veckor gamla son. ”Lillebror”, som vi tills vidare kallar honom, hade precis samma huvudform som hans storebror hade när han föddes och han sov, därinne i magen, i precis samma ställning som jag och hans storebror alltid sover i.

Enligt boken om fosterutveckling, som vi för närvarande läser, kan Lillebror redan:

– Göra grimaser och rynka på pannan

– Sluta handen vid beröring

– Suga på tummen

– Gäspa

– Snurra runt

– Skilja på ljus och mörker

Inom de närmsta 3 veckorna, dvs fram till och med det datum då vi fortfarande skulle kunna välja att abortera honom med socialstyrelsens tillåtelse, så kommer han bland annat att lära sig att:

– Flytta på huvudet om man kittlar honom

– Urskilja mammas röst

– Undersöka sin egen kropp genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar

Fem veckor efter det kommer han att börja drömma när han sover.

I samhällets ögon har Lillebror för närvarande samma värde och status som en blindtarm eller en cellklump och det är också så han ses av många rabiata abortförespråkare. Sedan 1975 har över en miljon barn avlivats i sin mammas mage bara i Sverige.

Ingenting kommer någonsin kunna övertyga mig om att detta är rätt. Jag är inte ute efter att skuldbelägga de som genomfört en abort i ett samhällsklimat där man sällan får möjlighet att reflektera över frågan innan det är försent och jag har ingen universallösning för hur aborttalen skall kunna minskas. En bra början vore dock om vi med respekt för varandra och frågans komplexitet, öppet kunde börja diskutera och reflektera över frågan om när det mänskliga livet uppstår och blir skyddsvärt. I USA har antalet aborter halverats på 15 år trots att lagstiftningen inte förändrats. En öppen debatt skulle alltså ensamt kunna resultera i att 15 000 – 20 000 fler barn skulle kunna få en chans att födas varje år i Sverige.

Låt oss se till att det blir en sådan.

Sångaren ”Flipsyde” är en av dem som i ett sent skede av sitt liv börjat reflektera över abortfrågan och jag vill varmt rekommendera hans sång ”Happy birthday”.

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s