De tolerantas intolerans (2006-09-20)

Det socialliberala etablissemangets främsta honnörsord är tolerans. Snart sagt varenda samhällsgrupp, alltifrån fanatiska islamister till pedofiler omfattas av denna kvalmiga och irrationella tolerans och ”förståelse”.

Det finns dock ett undantag och det är vi nationalister/värdkonservativa/invandringskritiker.

När de tolerantas världsbild utmanas och hotas av traditionalister, så byts plötsligt toleransen mot intolerans, antidemokrati, folkförakt, fördomar och ett osminkat hat, som nästan för tankarna till 1930-talets Tyskland.

Efter Dansk Folkepartis första riktiga succéval hördes röster om att det danska folket behövde bytas ut. Föraktet riktades sig inte bara mot DF och deras väljare utan mot hela den danska nationen. Aftonbladets kolumnist Anders Westgårdh skrev till exempel 011123:

”Sitt där och inavla er tillbaka till stenåldern. Men kom sen inte kravlande över Öresundsbron efter sympati när isoleringen övergår i tristess – för här har ni inget att hämta. Danskjävlar.”

Här finns en tydlig parallel till etablissemangets reaktioner efter Nej-sidans seger i folkomröstningen om flyktingmottagande i Sjöbo. Hatet kände inga gränser och Sven-Olle Olsson och de övriga invånarna i Sjöbo utmålades som dumma, fula och inavlade. (Att resultatet förmodligen skulle blivit detsamma i vilken svensk kommun som helst vid den tidpunkten valde man att tänka bort).

Centerledningen kallade sina forna partikamrater i Sjöbo för ”bruna löss. I Expressen kallades Sven-Olle för ”Svin-Olle” och framställdes som en fet gris.

Längst gick dock även denna gång tidningen Aftonbladet som på sina kultursidor publicerade följande dikt:

”Du har ett fult tryne Sven Olle, liksom de andra svinen i din sjöbostia. Vilken skadlig näring har du förätit dig på? Är det stekt fläsk och kokt gröt med grädde? Det är en ensidig kost som förstockar.

Med den alldeles råa och lidande världen strax utanför din egen hank och stör har du mage att ignorera och förskjuta. Vad är du rädd för Sven-Olle? Att sittfläsket skall börja brinna? Vem är du rädd för Sven-Olle? At någon därutanför skall komma? Att någon skall komma och ta maten ur munnen på dig. Oroa dig inte! Ingen vettig människa vill dela ditt bröd.”

Ytterigare ett exempel är när det socialliberala etablissemanget i Belgien inte längre visste hur man skulle hantera det stadigt ökande väljarstödet för det nationalistiska partiet Vlaam Blokk. Då bestämde man sig helt sonika för att förbjuda och kriminalisera partiet.

Efter Sverigedemokraternas framgångar i Sydsverige har det nu blivit Sd:s och skåningarnas tur att få sin släng av den toleranta sleven.

Redan innan valet utbröt ett smärre inbördeskrig mellan de toleranta ledarredaktionerna på Sydsvenskan och Kristianstadsbladet. Anledningen var att en ledarskribent på Kristianstadsbladet, dristat sig till att säga, att SD kanske inte var fullt så hemska längre och att det kanske ändå kunde vara värt att titta på partiets regionpolitik innan moderaterna bestämde sig för att samregera med socialdemokraterna i händelse av att Sd skulle bli vågmästare.

Sydsvenskans svar på detta blev att idiotförklara, inte bara den aktuella ledarskribenten utan hela Kristianstad och dess invånare. Man publicerade bland annat följande Kristianstadscitat från Hjalmar Söderberg:

”Denna stad är en ganska sorglig företeelse: en liten dum och smutsig rektangel med kyrkan i ena änden och läroverket i den andra.”

De senaste dagarna har så gott som varje tolerant ledarskribent med självaktning spytt galla över Skåne, skåningar och sverigedemokrater.

Under gårdagen beskrev t ex Expressens ledarskribent, PM Nilsson, indirekt skåningarna som rasistiska, ”mentalsjuka”, ”kräk”:

”Att gnälla på invandrare är en mental sjukdom. Det är en djupt störd skitsnackarkultur som gör folk dumma, slöa och elaka. Som effektivt stoppar reformer och som dödar den förnuftiga politiska debatten. Och gnäller gör de. Jag har aldrig mött en så öppen och rå och folklig rasism som i Skåne. Jag har aldrig upplevt en så djävulsk ryktesspridning om smårån, butiksstölder och slagsmål. Jag har aldrig varit på ett ställe där så många fega kräk så tvångsmässigt förolämpar folk med annan hudfärg.”

I en vänsterorienterad blogg läser jag idag ett önskemål om att alla sverigedemokratiska väljare skall börja bära blågula pins, så att man kan känna igen dem och spotta på dem på stan.

Nu väntar jag bara på det första förslaget om att göra om Landskrona till ett arbetsläger för alla de feta, elaka, inavlade och dumma nationalister, som haft mage att förespråka en politik som påminner om våra grannländers.

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s