De sanna extremisterna (2008-09-12)

Jag har för länge sedan tappat räkningen på hur många gånger som jag och mina partikamrater blivit kallade för ”extremister” av företrädare för media eller det politiska etablissemanget på grund av vår hållning i invandringsfrågan.

Något jag alltid frågat mig är dock i förhållande till vad som vår politik är extrem?

Det kan ju inte vara i förhållande till befolkningen, då mätning efter mätning har visat att våra åsikter om assimilering och en restriktiv invandringspolitik har en mycket bred förankring i det svenska folkdjupet, trots åratal av statlig propaganda.

Det kan inte heller vara i förhållande till historien eftersom en politik liknande vår har förts av i stort sett samtliga svenska politiska ledare från Engelbrekt Engelbrektsson till Per-Albin Hansson.

Kan det då möjligen vara i förhållande till vår omvärld som vi anses vara extrema? Nej, tvärtom är det ju så att våra åsikter inte skiljer sig nämnvärt ifrån de som idag förs fram av en lång rad europeiska regeringar.

Nedanstående ord kring förhandlingarna om en gemensam europeisk migrationspolitik, som för ett par dagar sedan yttrades av den f.d statssekreterare och nuvarande ambassadören, Lars Danielsson, i Sveriges radio, är tämligen intressanta i sammanhanget:

Det är mycket svårare att påverka den europeiska debatten om man ligger i ena ytterkanten i en sakfråga. Det har vi gjort i asyl- och migrationsfrågan. Det kan vi på många sätt vara stolta över att vi har gjort, men det är klart att en effekt av det är att det har varit svårare för oss att påverka hur den europeiska lagstiftningen ska se ut. Och det är det pris man får betala när man har en så väldigt, nästan utrerad uppfattning…

Alla politiska partier i Sverige har varit överens om att vi ska ha en mycket liberal asyl- och migrationslagstiftning. Där skiljer vi oss från i stort sett alla andra medlemsstater i Europa . Effekten blir då att dom andra ser oss som lite tokiga extremister.

Citatet talar nästan för sig självt. Det är ganska uppenbart vilka som är de sanna extremisterna i alla avseenden och att bli beskylld för att vara en extremist av en konstaterad extremist borde väl snarast betyda att man är relativt normal?

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s