Bjälkar i ögat och nazister på loftet (2006-08-29)

En person som allt som oftast dyker upp som kommentator när Sverigedemokraterna omnämns i media är den f.d. medlemmen Tommy Funebo. Senast idag valde Kvällsposten/Expressen att publicera en lång debattartikel ifrån mannen ifråga.

Funebo gjorde sig känd genom att bland annat stjäla partiets lokala medlemsregister i Stockholm och skänka det till åsiktsregistreringscentralen på tidningen Expo.

Motivet som han angav för detta omoraliska beteende var att han stött på nazistinfluerat beteende inom Sd och därför lämnade partiet i protest.

Sanningen är dock att Funebo egentligen inte alls lämnade partiet frivilligt utan tog steget först när han hotades av uteslutning efter att under en lång tid ha gjort sig omöjlig genom att ständigt håna och förolämpa partikamrater (han kallade till exempel en partikamrat för ”Jävla råtta” under ett årsmöte och skrek ”Håll käften!” åt den som dristade sig till att protestera), försvara förintelseförnekaren Göran Hagberg samt en utesluten medlem som gett ut rasistiska diktsamlingar och i Nya Kristinehamnsposten 2003-11-10 ha deklarerat att ”förnekelsen av Förintelsen, inte strider mot partiprogrammet.”

Att bli utesluten ur SD på dessa grunder var dock givetvis inte någon lockande framtid för en man med Funebos politiska ambitioner. Betydligt mer tilltalande var då att snabbt försöka vända på steken, framställa sig som brinnande antinazist, skicka in sitt medlemskort, hämnas på sina f.d. partikamrater genom att utmåla dem som antidemokrater, stjäla och sedan offentliggöra medlemsregister och interna dokument, hoppas att man därmed är ”rentvättad” från sina år som invandringskritiker och sedan söka lyckan i ett mer slätstruket  parti. Av det sistnämnda blev det dock intet och därför fördriver han nu tiden med att skriva inlägg om Sd i sin blogg, där han på bästa Bagdad-Bob manér dagligen fabulerar om fiendens nära förestående kollaps.

Som ett talande exempel kan jag nämna att min personliga favorit bland Funebos mediaframträdanden är det inslag i norrländsk lokal-TV, där han inför valet till europaparlamentet, hävdade att Sd är ett odemokratiskt parti eftersom vi vill stimulera invandrare att återvända till sina hemländer, vilket skulle strida mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Vad han glömde att berätta var dock att det var han själv som författade och genomdrev det befolkningspolitiska handlingsprogrammet där återvandringen nämns. I detta program nämns det också att återvandring är en politik som ligger helt i linje med FN:s rekommendationer.

Senast i raden att bli utsatt för Funebos bruna bannbulla är jag själv. Detta efter min artikel där jag kritiserade Expos granskningar av våra kandidater. Att bli anklagad för att vara nazistinfluerad av Tommy Funebo är dock ingenting som jag tar särskilt allvarligt på. Den observante Funebo ser nämligen nazismen sticka upp sitt fula tryne nästan överallt där andra missar den. Inte ens tidsskriften Expo, moderata ungdomsförbundet eller den liberala thinktanken Smedjan har genom åren undgått beskyllningar om antisemitism och naziinfluerat beteende från Funebos sida.

Eftersom landets etablerade media uppenbarligen sätter stor tilltro till Tommy Funebos uppgifter ser vi nu fram emot en omfattande granskning av nazismen inom ovan nämnda organisationer.

Sällan har ordstävet att ”se grandet i sin broders öga men missa bjälken i sitt eget” varit mer aktuellt än när det gäller Tommy Funebo.

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s