Avhumanisering del 4 (2008-09-12)

Med risk för att bli tjatig fortsätter jag artikelserien om etablissemanget avhumaniserande språkbruk. Nedan följer de senaste exemplen i raden:

Gefle Dagblad:

”…även om undersökningen inte är statistiskt säkerställd så kan man av tidsserien dra slutsatsen att sverigedemokraterna växer. Med andra ord: De är numera ett hygienproblem för den av främlingsfientliga partier så länge befriade blockpolitiken.”

Dalademokraten:

”Att sverigedemokraterna får 4,4 procent nu enligt Sifo är allvarligt, anser rimligen de flesta i detta land. Några anser dessutom att det partiet är att likna vid en cancer, som sprider sig. Sverigedemokraterna själva, som det invandrar- och främlingsfientliga parti de är, verkar för övrigt bara ha en enda enkelspårig politisk medicin oavsett samhällsproblem: färre invandrare. Det liknar de nyliberaler som bara har sänkt skatt som sin enda politiska medicin. Med halvtid i mandatperioden är det tyvärr två år kvar innan väljarna har chans att politiskt dödförklara alliansregeringen genom att rösta bort den. Förhoppningsvis hålls i det kommande valet även den sverigedemokratiska cancertumörens tillväxt under riksdagsplatsernas fyraprocentsnivå, genom argumentstarka cellgifter och strålbehandling.”

Jag fortsätter att upprepa mina tidigare ställda frågor:

1. När politiska och massmediala förebilder sänder ut den här typen av signaler är det då särskilt märkligt att förvirrade ungdomar på den extrema vänsterkanten uppfattar det som fullkomligt legitimt att förfölja och skada sverigedemokrater?

2. Kan det verkligen vara så att det inte finns något samband mellan att stora delar av den styrande eliten betraktar oss sverigedemokrater som ännu inte utrotad ohyra och ostädad smuts och att man inte lyft ett finger för att stoppa AFA:s attacker mot oss?

3. Är det inte vansinnigt ironiskt att de människor som tänker på sina meningsmotståndare som ohyra, smuts och sjukdomar motiverar detta med att vi har ”en fruktansvärd människosyn”?

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s