Aschberg smutskastar, ljuger och hycklar (2006-09-06)

Med anledning av Robert Aschbergs artikel ”En röst på Sd är en röst på brottslingar” har jag nu skickat följande genmäle till Expressen. Förhoppningarna om att tidningen skall ta hänsyn till genmälesrätten och de presseetiska reglerna är dock minimala:

Aschberg smutskastar, ljuger och hycklar

Robert Aschberg är uppenbarligen en uttalad motståndare till Sverigedemokraternas åsikter om  till exempel begränsad invandring och hårdare tag mot brottsligheten, men istället för att i demokratisk ordning debattera dessa ståndpunkter väljer han istället, uppenbarligen skärrad av sverigedemokraternas stigande opinionssiffror, att i Expressen/Kvp 6/9 hänfalla åt smutskastning, lögner och hyckleri genom att på osakliga grunder försöka utmåla sina meningsmotståndare som kiminella antidemokrater.

Av Sverigedemokraternas ca 520 kommunfullmäktigekandidater har Aschbergs kumpaner på tidningen Expo lyckats hitta 16 personer som är dömda för brott, vilket ungefär motsvarar 3%. Så gott som samtliga av dessa 3% är nu bortplockade från listorna eftersom de ljugit för partiet och uppgett sig vara ostraffade. Detta skall jämföras med uppgifterna från Brottsförebyggande rådet som säger att 21% av den svenska officerskåren, 24% av hela befolkningen och 37% av alla svenska män är lagförda för brott. Hur hög brottsligheten är bland riksdagspartiernas kandidater är det ingen som vet eftersom Sverigedemokraterna märkligt nog är det enda parti som granskas på detta sätt. Trots detta skriver Aschberg att ”en röst på Sd är en röst på brottslingar”.

Väl medveten om att logiken och det statistiska underlaget egentligen talar emot honom försöker Aschberg istället påverka läsarna känslomässigt genom att detaljerat redogöra för de brott som den lilla gruppen av utpekade f.d Sd-kandidater gjort sig skyldiga till. En långt mer skräckinjagande uppräkning, bara från de senaste åren, hade dock kunnat göras för vilket riksdagsparti som helst. Aschberg skulle till exempel kunnat skriva om:

Den miljöpartistiske topp-politikern i Stockholm som dömdes för att ha begått sexuella övergrepp mot en 14-årig pojke.

Den kristdemokratiske politikern i Södermanland som dömdes till barnpornografibrott efter att man hittat 1100 våldtäktsbilder på barn i åldrarna 7-14 år i hans dator.

Vänsterpartiets toppnamn i Tierp som dömts för ett fall av olaga hot och tre fall av misshandel. Det olaga hotet bestod i att han mot betalning försökt få en person att mörda sin f.d sambos man.

Den moderat i Ekerö som den lokala partiledningen lät ställa upp i provval trots att han bara några år tidigare dömts för pedofili.

Den socialdemokratiske kommunfullmäktigeordföranden som dömdes för misshandel av en nioårig pojke som hon varit dagbarnvårdare åt.

Den centerpartistiske politikern i Västmanland som dömdes för grovt rattfylleri.

Den folkpartistiske kommunpolitikern i Västerås som dömdes för olaga hot och vårdslöshet i trafiken sedan han försökt preja sin fru av vägen.

Eller varför inte den f.d redaktören på tidningen Expo, som tidigare dömts för flera grova brott, och som nu hotas av fängelse för att ha försökt elda upp sin f.d sambo?

De ”kopplingar” till ickedemokratiska organisationer som tidningen Expo beskyller sverigedemokraterna för är i de flesta fall rena nyset, som t ex att en av våra ungdomsföreträdare på lokal nivå inte velat säga upp bekantskapen med några av sina barndomskamrater trots att de utvecklat radikala åsikter. Knappast något parti är idag lika noga med renhållningen mot extremister som sverigedemokraterna är. Att Aschberg, som i sin ungdom själv var aktiv maoist och ville störta demokratin med våld, och som är ansvarig utgivare för tidningen Expo, som bland sina medarbetare haft flera grova våldsbrottlingar som överfallit sverigedemokrater och som öppet förespråkar förbud och antidemokratiska metoder i kampen mot sina meningsmotståndare, nu sätter sig på höga hästar och pekar finger. Det måste vara höjden av hyckleri.

/Mattias Karlsson Pressekreterare Sverigedemokraterna

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre bloggposter från SD-Kuriren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s